måndag 19 mars 2007

Besök i Småland

Då är vi nu hemma igen efter en händelserik helg, eftersom jag hade jobbat torsdagsnatten och Sandra gick i skolan i fredags så kom vi i väg ungefär kl 13,30. Då var bilen fullpackad med saker som kunde vara bra att ha med sig. Vägen ner gick hur bra som helst solen sken och vägen var torr så det gick jättebra att köra, det tog ca 3,5 timme att åka. Vi var framme ungefär kl 17,00 och togs emot av två glada hundar, Maria och Håkan. Det var så roligt att träffa dem igen, de hade en jättefin inhägnad tomt som hundarna kunde springa som de ville på. Vi blev bjudna på en jättegod Tacopaj när vi kom, det smakade så bra med mat då för vi var riktigt hungriga när vi kom fram. Sen så packade Håkan ihop sina saker för han skulle åka tåget till Stockholm för att hälsa på en kompis under helgen. Vi tjejer bara slappade framför tv:n och käkade godis, som Maria bjöd på, och snackade hund hela kvällen.
På Lördag morgon så bar det av mot Malmö, först så hämtade vi upp Jessica, Marias Syster och passade på att titta på huset som Maria och Håkan eventuellt ska köpa. Det var ett gult tegelhus med en stor fin tomt, det såg verkligen fint ut precis ett sånt hus jag skulle kunna tänka mig. Sen åkte vi vidare mot Malmö, vi hade varit lite oroliga för vädret eftersom det regnat hela natten men det var uppehåll och solen sken stundvis, det som var lite jobbigt var ju att det blåste så mycket. Tyvärr så hände det en tråkig sak på vägen ner, vi blev påkörda bakifrån av en bil på motorvägen. Då det hade varit en krock längre fram på vägen så var Maria tvungen att väja för att inte köra på bilen framför och blev då istället påkörd bakifrån, stackars Maria först så var hon nervös inför utställningen sen så händer det här på vägen ner inte alls roligt. Tur i oturen var att eftersom alla bromsade så blev det inte så farlig kollision utan alla i bilen blev nog mest rädda, men baklyktan och kofångaren bak och sidan bak på bilen blev sönderskrapade och måste repareras, men det var inte värre än att vi kunde åka vidare efter lite pappersskrivande och diskuterande.
Så kom vi då fram till utställningen, det var massor med människor och jättestort. Sandra och jag passade på att gå ett varv och kolla i alla stånden för jag ville köpa en lite mindre karda och lite nya fällar tills Fanny får valpar. Vi hittade fyra fällar för 260 kr som var i storlek 100x75 cm så det köpte vi jättebra. Vi fick ändå vänta en stund innan Nova kom in i ringen, hur det gick för henne får ni läsa på hennes hemsida. På hemvägen så stannade vi på Mc Donalds och åt för då var alla vrålhungriga, efter att vi släppta av Jessica så åkte vi hem till Maria igen kl hade då hunnit bli mellan 16,30-17,00 så då ville hundarna också ha mat. När de hade ätit så gick vi en sväng i skogen innan det blev mörkt, efter denna händelserika dag så var både mattar och hundar trötta och satt framför tv:n och slappade innan vi stupade i säng kl 22,00 då orkade vi inte vara vakna längre.
På söndagen vaknade vi runt 08,00 och regnet öste ner, så himla typiskt när vi skulle träffas med alla hundarna. Men men vi gjorde oss i ordning och väntade med glad förväntan på att de skulle komma i varje fall. Maria bad de andra att ha kvar sina hundar i bilen så kunde vi börja med att fika för så lerigt och blött som det var kan man ju inte ta in hundarna i huset efter promenaden. Det var Carina med sin röda Cockertjej Tindra, Petra med sin Cockertjej Lady som är OrangeRoan hon hade även med sig sin mammas röda cocker som heter Zita, Sen kom även Marias syster Jessica och deras mamma Jane och deras Irländska Setter Willy, så det var verkligen ett stort och glatt gäng som gav sig ut i skogen. Men som genom ett under så slutade det att regna precis när de kom och solen sken nästan när vi gick våran skogspromenad, hundarna lekte och sprang över stock och sten de hade det så himla roligt. Och vi mattar pratade hund och bytte erfarenheter, det var så himla mysigt Tack Maria för att du lät oss komma ner och bo hos er i helgen och för att du anordnade denna hundträff det blev ju skapligt väder ändå. När vi kom tillbaka till tomten sprang alla hundarna omkring och lekte en stund, Gizmo fastnade verkligen för Tindra och de sprang och busade som galningar, så himla söta. Hoppas att vi kan göra om detta snart för jag tror att det uppskattades lika mycket av Mattar som hundar.
Eftersom Sandra och jag hade långt att åka hem så packade vi ihop våra saker och åkte vid ca kl 14,00 på vägen hem så ömsom snöade det, haglade ,regnade och solen sken så det var verkligen ett konstigt väder. Men vi kom hem smärtfritt och var hemma igen kl 18,00 så skönt att vara hemma igen, borta bra men hemma bäst som de säger och det stämmer nog. Har lagt ut lite bilder i galleriet från våran hundträff.

Inga kommentarer: