tisdag 16 februari 2010

Utställning i Mjölby

Börjar med en liten hälsning från Fanny, hon har det så bra och mår som en prinsessa. Familjen som har henne är så himla nöjda med henne, blir precis varm i bröstet när jag hör det. Var ett tufft beslut och när det sen föll ut bra så känns det så skönt.


Sen har Yilda med matte skickat en så söt bild när hon ligger och sover med sina kompisar, Cockern Yorrick och katten Simpsson.

Vi har ju varit på utställning i lördags, vi hade med oss Penny (efter mycket tvekan) och Elvis. När vi kom dit så mötte L. Balthazar "Aldo", L. Cindy "Cindy" och L. Diza "Yilda" upp oss där. Först ut i Juniorhanar var Aldo, Sandra som skulle ställa alla hundarna fick kämpa lite med honom innan hon fick till det. Men väl inne i ringen gick det så bra och han stog och gick riktigt bra. De fick en slät etta, så det är vi nöjda med då det var en stor klass.

Som vanligt var det en del väntan innan det var dags för Cindy att gå in i ringen, även hon gick jättebra och var så duktig. Dessa hundar är ju inte utställda förut så då är det ju inte så lätt, jo Aldo en gång när han var valp men det kommer han nog inte ihåg.
Tyvärr så åkte hon ut med en tvåa då han tyckte hon hade för sluttande kors och då inte kunde ta ut steget ordentligt.


Nu började jag bli lite stressad då de hade valparna sist i en annan ring så när Sandra skulle gå in med Penny så var det ju helt plötsligt Yildas tur i den andra ringen, så här tyvärr glömdes kameran bort resten av dagen. Men jag fick gå och ställa Yilda, hon var så duktig. Inte så lätt när man är så liten, men hon skötte sig exemplariskt det lilla fröet. Hon kom 3:a med Hp och följande fina kritik:
Feminin 5 Mån tikvalp av utmärkt typ. Bra huvud och uttryck. Torr fin hals. Utmärkt djup och bredd på bröstkorgen för åldern. Väl fallande i sitt kors. Harmoniska vinklar fram och bak. Rör sig glatt och trevligt. Utmärkt temprament.
Penny då som ställdes i den andra ringen åkte tyvärr hon med ut på en tvåa, grrr. Blir så besviken då hon bara har ettor annars, men så är det ju tyvärr skulle ha lussnat till min tvekan och inte tagit med henne. Men hon skötte sig jättebra, hennes osäkerhet på utställningar är borta och hon var glad och sprang så fint ( tyckte vi) Hennes kritik blev följande:
Feminint uttryck, utfyllt nosparti, vackra ögon, korrekta öron, välkroppad, något för framskjuten skuldra och knappa bakbensvinklar vilket ger en alldeles för kort steglängd, god päls.
Sandra han precis till andra ringen och tog över Yilda i sista varvet, och sen ta Elvis när det var hans tur. Han var så fin pojken och verkligen rörde sig bra, men han kom ialla fall bara som 4:a med hp med följande kritik:
Härlig 8 mån hanvalp av utmärkt typ, vackert välbalanserat huvud med fint milt uttryck. Utmärkt hals och överlinje, Välvinklat bakställ med låg bra has, Harmoniska vinklar fram och bak, Rör sig med fria rörelser, Utmärkt temprament.
Så bättre kritik kunde vi väl knappast få, är i det stora hela nöjd med dagen synda bara på tjejernas tvåor men men. Vi fotade Elvis när vi kom hem när han är fin och trimmad. Tack Sandra också för att du kämpade och ställde dem allihopa du är så duktig.






1 kommentar:

Ewa B sa...

Vad fin han är Elvis. Tack igen Bodil och Sandra för allt jobb på utställningen i Mjölby!!