lördag 19 september 2009

Chock!!

Jag känner mig precis tom, min fina, underbara, trevliga, söta alldeles otroligt vackra tjej fick en 3:a idag på kolmårdens cocker show. Utan någon som helst förklaring, Agnes skötte sig exemplariskt och var så duktig och glad. Nu var vi ju absolut inte ensamma om att få en trea, näe då både tvåor och treor haglade i tikarnas ring. Kunde väl ha accepterat en tvåa om hon inte gillade henne men en TREA då menar man ju att hunden är helt otypisk, det är hon INTE. Fick inte så tokig kritik heller den löd så här: Well balanced head,lowset ears, good front angulation, deep chest, a little long cast, correct rear angulation, carries tail a little high and moving close behind, good temprament. Typ och helhet Godtagbar. Usch ibland undrar man vad det är man ger sig in i egentligen, och sen kan man ju undra varför man som domare kommer till ett nytt land och dömmer utan att ta reda på ordentligt hur man bedömer i kvalit'e. Är så grymt besviken, fast jag vet att det är sånt man får räkna med när man ställer ut sin hund. Ja ja nu är det väl bara att ta nya tag och ladda inför nästa utställning i stället, ena helgen ck nästa en trea är väl så det ska vara kanske.

1 kommentar:

Henrik sa...

Kan förstå att du blir besviken när du får en trea. Det finns ju egentligen inget i kritiken som förklarar det. Kunde lika gärna varit en etta (eller en tvåa).

Däremot har du fel i att en trea betyder att hunden är helt otypisk. En trea betyder: En i typ godtagbar hund, vars exteriöra fel
inte är av mer allvarlig art än att den kan sägas
vara ett godtagbart avelsresultat.

Är hunden helt otypisk får den en nolla... Bara så att du vet.